Geef kinderkanker geen kans

Olivia Classic-wielervrienden : recordbedrag cheque van €34.555 voor het Olivia Fund

Olivia Classic-wielervrienden : recordbedrag cheque van €34.555 voor het Olivia Fund

Voor de Olivia Classic editie 2022 zakten in juni vorig jaar zo’n 500 deelnemers af naar De Kapel om te fietsen of te wandelen voor het Olivia Fund.

Deze succesvolle editie bracht maar liefst €34.555,53 op.

Met je deelname steunde je het kinderkankeronderzoek van het Olivia Fund. Het Fund financiert o.a. het nieuwe onderzoek naar Immunotherapie voor neuroblastoma gebaseerd op beenmergtransplantaties en NK cel infusie.

‘In totaal steunen we een team van 15 onderzoekers, verspreid over de universitaire ziekenhuizen (UZ) van Leuven, Gent en Antwerpen’, onderstreept Eddy Hendrickx. “Reken maar op een 4-tal onderzoeksteams per ziekenhuis. Ook viroloog Marc Van Ranst zit vb. in een van de teams.’

Vanavond overhandigden de Olivia Classic-wielervrienden in Jardin Albert de opbrengst van de editie 2022 : een cheque van maar liefst €34.555,53. 

‘Dit is een heel mooi bedrag, met speciale dank voor de tomeloze inzet van ons tof Olivia Classic-team en de 100-en deelnemers en sympathisanten’, zegt een gelukkige Eddy Hendrickx. ‘Voor volgende editie 2023 op zondag 25 juni is het vertrek en aankomst opnieuw aan de in de Wolstraat Herentals.’

Noteer in je agenda : zondag 25 juni = Olivia Classic-dag

‘De begeleide toer start om 8.30u en gaat over 90 km, over een mooi parcours in de Kempen. Het verste punt van de omloop situeert zich dit jaar ter hoogte van Hoogstraten.  Vanaf 8 uur staat het onthaal klaar met koffie. De vrije start is er tussen 8 uur en 10 uur.

Er loopt tevens een fietstocht van 50 km, die volledig is afgepijld, en ook eentje van 25 km. Tot slot kan je ook de wandeltocht meedoen, 5 of 10 km. Vrij te starten tussen 9u en 14u. Een familie fietstocht loopt over 25 km. Verschillende activiteiten, drank en eet-gelegenheden’, besluit Eddy Hendrickx.

Inschrijven de dag zelf op zondag 25 juni aan De Kapel, Wolstraat Herentals.  Iedereen hartelijk welkom voor het goede doel : het Olivia Fund.  De zon is al besteld!’

Op de foto : De Olivia Classic-Wielervrienden overhandigen de cheque van €34.555,35 aan het Olivia Fund – foto Guy Verellen / NNieuws.

Bron: https://nnieuws.be/artikel/olivia-classic-wielervrienden-recordbedrag-cheque-van-eu34555-voor-het-olivia-fund?fbclid=IwAR3bHdU53UKoRRxLGumpqcMODaDiteaU89aDY60wp_5l7QRdid20n2elQW0

Olivia Classic-wielervrienden : recordbedrag cheque van €34.555 voor het Olivia Fund

Steunen

Onze missie is om de overlevingskansen voor kinderen met kanker te verbeteren. Dat doen we door vernieuwend onderzoek te ondersteunen op constructieve manier. Iedere bijdrage laat ons toe om belangrijke stappen te zetten. Jij kan ons ondersteunen door een inzamelactie of een donatie. Elk duwtje in de rug is welkom en wordt geapprecieerd.