Geef kinderkanker geen kans

Wat doen we?

Het Olivia Fund steunt baanbrekend en beloftevol onderzoek naar kinderkanker. Daarbij bekijken we steeds heel kritisch wat de praktische toepassing van een onderzoek is. We willen zo snel mogelijk voor impact zorgen in het ziekenhuis en het verschil maken. De Raad van Beheer laat zich bijstaan door de Wetenschappelijke Adviesraad voor de selectie en begeleiding van de onderzoekslijnen. Naast financiële middelen rekent de onderzoeker ook op het Olivia Fund voor praktische hulp. Zo kan de onderzoeker zich volledig toeleggen op zijn of haar onderzoek en zorgen wij voor al de rest.

IMG 8323 scaled

Huidige onderzoeken

Momenteel steunen we verschillende belangrijke onderzoeksprojecten aan de universiteiten van Gent, Antwerpen en Leuven.

Frank Speleman

GESTEUNDE onderzoeken

Ontdek de verschillende projecten van onze top wetenschappers.

Problematiek

Een hersentumor is, na leukemie, de meest voorkomende kanker bij kinderen. Elk jaar worden er in België zo’n 50 kinderen door een kwaadaardige hersentumor getroffen. Er zijn verschillende soorten kinderkanker.

Bij al deze vormen van kanker zijn de overlevingskansen dikwijls erg beperkt, zeker als het gaat om herval. Elke kankersoort heeft daarbij zijn eigen specifieke moeilijkheden, er bestaat dus niet zoiets als één algemene aanpak.

Wil je graag meer weten over deze problematiek?

Steunen

Onze missie is om de overlevingskansen voor kinderen met kanker te verbeteren. Dat doen we door vernieuwend onderzoek te ondersteunen op constructieve manier. Iedere bijdrage laat ons toe om belangrijke stappen te zetten. Jij kan ons ondersteunen door een inzamelactie of een donatie. Elk duwtje in de rug is welkom en wordt geapprecieerd.