Geef kinderkanker geen kans

Olivia Classic 2023 brengt een recordcheque van €36.074,56 op!

Olivia Classic 2023 brengt een recordcheque van €36.074,56 op!

Voor de Olivia Classic editie 2023 zakten in juni zo’n 825 deelnemers af naar De Kapel om te fietsen of te wandelden voor het Olivia Fund. Onder een stralende zon bracht het populair fiets- en wandelevent maar liefst €36.074,56 op.

Vanavond was café Den Druyts the place to be voor de plechtige cheque-overhandiging.

“Een absoluut record”, zegt Eddy Hendrickx, papa van Olivia en protagonist van het Olivia Fund. “De Olivia-vrienden-organisatie kan rekenen op een tof team vrijwilligers vol energie en vakmanschap. Dank gaat ook naar de vele sponsors en uiteraard de massa sportievelingen die de uitdaging met enthousiasme op 25 juni perfect afwerkten. Top!”

Met je deelname steunde je het kankeronderzoek van het Olivia Fund. Het Fund financiert o.a. het nieuwe onderzoek naar Immunotherapie voor neuroblastoma gebaseerd op beenmergtransplantaties en NK cel infusie.

‘In totaal steunen we een team van 15 onderzoekers, verspreid over de universitaire ziekenhuizen (UZ) van Leuven, Gent en Antwerpen’, vervolgt Eddy Hendrickx. “Reken maar op een 4-tal onderzoeksteams per ziekenhuis.

Ons krachtig team is al gestart met de voorbereidingen van volgende editie op zondag 23 juni 2024. Hou deze datum vrij, want de zon is als besteld!”

Olivia Classic 2023 brengt €36.000 op
De Olivia Classic-Wielervrienden overhandigden vanavond in café Den Druyts de cheque van €36.074 aan het Olivia Fund - foto Johan Temmerman / NNieuws / red. Guy Verellen.

Steunen

Onze missie is om de overlevingskansen voor kinderen met kanker te verbeteren. Dat doen we door vernieuwend onderzoek te ondersteunen op constructieve manier. Iedere bijdrage laat ons toe om belangrijke stappen te zetten. Jij kan ons ondersteunen door een inzamelactie of een donatie. Elk duwtje in de rug is welkom en wordt geapprecieerd.