Geef kinderkanker geen kans

Wielertour Olivia

Wielertour Olivia

“Fietsen als een prof voor goede doel: 80 wielertoeristen starten woensdag in Herentals hun Ronde van België

Vier dagen fietsen door enkele van de mooiste stukjes van ons land, professioneel begeleid als een echte wielerprof, en dat allemaal in een stimulerende omgeving van ex-wielrenners, ex-sporters, ondernemers en enthousiaste fietstoeristen. Dat is wat de vzw Wielertour.be aanbiedt in haar vierdaagse fietstocht voor het goede doel van 24 tot 27 augustus.

De Wielertour, met vertrek in Herentals, is al enkele jaren een traditie. Het sportieve evenement kwam tot stand dankzij enkele ondernemers uit Herentals. Initiatiefnemer Mario Vleugels slaagde erin om Patrik De Cat van Deca, Johan Heylen van Heylen Vastgoed, Jurgen Vroman van nv Varius en anderen mee in de organisatie te betrekken.

Corona stak even stokken in de wielen, maar na het grote succes en de vele goede commentaren besloten de organisatoren vorig jaar om de Wielertour niet langer om de twee jaar, maar voortaan elke jaar te organiseren. En zo vindt er dit jaar al opnieuw een vierdaagse fietstocht doorheen België voor geoefende wielertoeristen plaats.

Olivia Fund

Als hét goede doel werd er opnieuw gekozen voor het Olivia Fund om al fietsend te steunen. “Het Olivia Fund houdt zich bezig met het financieren van veelbelovend kinderkankeronderzoek, om op die manier kinderen met kanker betere vooruitzichten te bieden”, zegt ondernemer Eddy Hendrickx, die ook dit jaar met een hele ploeg rond zich aan de start staat.

Naast de jaarlijkse Olivia Classic is de Wielertour een tweede initiatief waarbij wielertoeristen hun duit in het zakje kunnen doen. Het fonds zegt “verheugd te zijn over de steun die het uit sportieve hoek krijgt”.

De deelnemers verzamelen op dinsdag 23 augustus in Grobbendonk. Daar start daags nadien hun wielertour. Vanuit Grobbendonk fietsen de deelnemers richting Luik. Van Luik gaat het naar Mechelen, een dag later fietsen ze tot in Gent. Als slotrit staat Gent-Herentals op het menu.

Het peloton rijdt vanaf de start op woensdag aan Aldhem Hotel in Grobbendonk in gestrekte draf. Het tempo ligt in het bereik van elke getrainde wielertoerist. Er staan tachtig deelnemers aan de start. Het pakket voor de deelnemers omvat vier overnachtingen met een stevig ontbijt in Van der Valk-hotels, lunch en bevoorrading onderweg en vrijetijdskleding.

Geen rode lichten

De vzw Wielertour.be kan rekenen op een team van enthousiaste medewerkers om het evenement in goede banen te leiden. Er is begeleiding door motards, wegkapiteins, bijstand van een EHBO-team, dokters, masseurs, mecaniciens en een bezemwagen. Net als in een profwedstrijd moeten de fietsers niet stoppen voor verkeerslichten: seingevers van de organisatie beveiligen de kruispunten tijdens de doortocht van het peloton. Elke gemeente onderweg gaf daarvoor de toelating.

Op een feestelijke slotavond, na de aankomst in Herentals, wordt de cheque in het gezelschap van alle deelnemers uitgereikt aan het goede doel. Het afscheidsdiner vindt dit jaar plaats in de Link 21. “Zoals tijdens de voorgaande editie al is gebleken, is deze fietsvierdaagse een uitstekend evenement voor netwerking en teambuilding. En zeker niet te vergeten de hechte vriendschapsband die ontstaat tijdens dit evenement”, zegt initiatiefnemer Mario Vleugels van Agora Culinair/Vleesboerke.”

Bron: Marc Helsen, GVA , https://m.gva.be/cnt/dmf20220822_95215693 

Steunen

Onze missie is om de overlevingskansen voor kinderen met kanker te verbeteren. Dat doen we door vernieuwend onderzoek te ondersteunen op constructieve manier. Iedere bijdrage laat ons toe om belangrijke stappen te zetten. Jij kan ons ondersteunen door een inzamelactie of een donatie. Elk duwtje in de rug is welkom en wordt geapprecieerd.