Geef kinderkanker geen kans

Turtle in da House

Turtle in da House

logo warmste week e1568359665526   Muziek speelde altijd een rol in het leven van acteur Bert Vannieuwenhuyse, maar geen hoofdrol. De dood van zijn jongste dochter Aza bracht daar verandering in.
Aza volgde sinds haar zesde piano aan de academie van Wemmel. Haar daar zien glunderen en genieten, maakte de liefde voor muziek in Bert weer wakker. Samen pianospelen was een feest. Als hij nu pianospeelt, lijkt het alsof Aza in de buurt is. Piano-tijd is Aza-tijd. Dat bracht Bert op het idee om piano te gaan spelen voor publiek tijdens huiskamervoorstellingen.
Bert wisselt pianospel af met enkele hartverwarmende filmpjes en anekdotes over Aza. Zo krijgt het publiek een unieke inkijk in een rouwproces en ervaart het de helende kracht van muziek.
Het hele project heet ‘Turtle in da house’ omdat de schildpad met voorsprong het favoriete dier was van Aza. En de vrije bijdrage die mensen voor dit concertje betalen, gaat integraal naar twee erkende goede doelen van de Warmste Week: KOK vzw en het Olivia Hendrickx Fund.

Heb je een piano in je huis staan? En wil je graag een vertelconcertje voor het goede doel organiseren? Nodig mij dan uit, en liefst ook wat publiek. Hoeveel mensen je uitnodigt, dat kies je zelf. Dat hangt van jou af (en ook een beetje van de grootte van je woonkamer natuurlijk). Het enige wat je nodig hebt, is een bespeelbare piano (een goed keyboard kan ook), een tv of een beamer (voor het afspelen van de filmpjes) en de zin om enkele mensen te ontvangen. Meer niet. Stuur me een mailtje via turtleindahouse22@gmail.com en we zoeken een geschikt moment. Je kan me haast elk weekend boeken, op pakweg zeven mogelijke momenten: op vrijdagavond, op zaterdagvoormiddag, -namiddag of -avond en op zondagvoormiddag, -namiddag of -avond. Het concertje duurt ongeveer 40 minuten. Meer info vind je hier

 

Waarom dit goed doel?

Op 1 april 2016 werd bij onze jongste dochter Aza hersenstamkanker (DIPG) ontdekt. Achttien maanden later, eind 2017, overleed ze aan de gevolgen hiervan. We willen een steentje bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek dat zich specifiek richt op deze eerder zeldzame (en dus minder gefinancierde) kinderkankers. De opbrengst van onze actie ’Turtle in da house’ gaat daarom voor vijftig procent naar het Olivia Hendrickx Research Fund. De andere helft schenken we aan vzw KOK.

Het Olivia Fund dankt van harte dit mooie gebaar!

Steunen

Onze missie is om de overlevingskansen voor kinderen met kanker te verbeteren. Dat doen we door vernieuwend onderzoek te ondersteunen op constructieve manier. Iedere bijdrage laat ons toe om belangrijke stappen te zetten. Jij kan ons ondersteunen door een inzamelactie of een donatie. Elk duwtje in de rug is welkom en wordt geapprecieerd.