Geef kinderkanker geen kans

2600 km across France in 7 days

2600 km across France in 7 days

Na in 2013 en 2014, respectievelijk de Tour du Mont Blanc (330km met 8000+ hgtm) en Bordeaux-Parijs (622km) gereden te hebben, ben ik meer en meer geïntrigeerd geraakt door de fysieke limieten van het menselijk lichaam en de mate waarin ‘het hoofd’ hier een effect op heeft. Ik ben namelijk altijd al van mening geweest, dat de meesten onder ons tot zoveel meer in staat zijn – zowel fysiek als mentaal – dan datgene wat ze dagdagelijks tonen en presteren.

En zo is het idee ontstaan om deze limieten bij mezelf nog eens te testen … opnieuw in één van mijn favoriete sporten, maar deze keer nog iets extremer.

Zo was de Race Across America (RAAM) de eerste zogenaamde ‘ultra endurance race’ die mijn aandacht trok. Een minder ideale timing en de complexe bijkomende logistieke uitdaging van een evenement dat plaatsvindt op een ander continent, maakten het tot op heden echter nog niet mogelijk voor mij om hieraan deel te nemen.

Ik was dus erg enthousiast toen ik hoorde over de Race Across France (RAF) – een nog vrij jonge (2019 is slechts de tweede editie) ultra-fietsrace, waarbij deelnemers een afstand van 2600 KM en meer dan 40,000 hoogtemeters moeten overbruggen in maximum 168 uren of 7 dagen. En zodoende was mij voor de beslissing genomen … .

Op 28 juli 2019 ga ik van start in Mandelieu la Napoule, om uiterlijk op 4 augustus 2019 aan te komen in Le Touquet-Paris-Plage … 2600KM later en hopelijk weer wat wijzer omtrent mijn fysieke en mentale weerbaarheid.

Nu zijn er ook andere momenten in het leven waarop mentale weerbaarheid van levensbelang kan zijn. En dat is bij het vechten tegen ziekte. Maar hoe sterk ‘de wil’ van patiënten om te genezen ook is, bij sommige ziekten volstaat dit alleen jammer genoeg niet en is het goed dat we ook op de geneeskunde kunnen steunen.

Daarom wil ik met mijn Race Across France graag aandacht vragen en geld inzamelen voor het OLIVIA FUND – een fonds dat zich al jaren inzet in de strijd tegen kinderkanker.

Dus, diegene die mij wil steunen in dit avontuur, kan dit doen door een uniek ‘support shirt’ te bestellen in de STORE van deze site. De opbrengst van alle verkopen gaat integraal naar het OLIVIA FUND.

Alvast bedankt,

Gil Van Laer

Meer info vind je hier

 

Steunen

Onze missie is om de overlevingskansen voor kinderen met kanker te verbeteren. Dat doen we door vernieuwend onderzoek te ondersteunen op constructieve manier. Iedere bijdrage laat ons toe om belangrijke stappen te zetten. Jij kan ons ondersteunen door een inzamelactie of een donatie. Elk duwtje in de rug is welkom en wordt geapprecieerd.