Geef kinderkanker geen kans

Kinderen met kanker laten sporten

Kinderen met kanker laten sporten

Sport en gezondheid gaan hand in hand; dat is bij kinderen niet anders, met name als het om jonge kankerpatiëntjes gaat.

Want door gewoon te kunnen deelnemen aan een sportactiviteit, voelen zij zich weer even niét ziek: wat zuurstof ophalen tijdens een wandeling, de sportschoenen aantrekken en weer een normale tiener kunnen zijn…

Dr. Tom Teulingkx en Marc Geenen brengen een boek uit ‘Sportouders’. Een deel van de opbrengst gaat naar het Olivia Fund.

Meer info vind je hier

Lees het artikel in GVA 839d21dc c7f7 11e8 9621 15ba3672f760 original

 

 

 

 

 

Lees ook het artikel in HLN nieuws : “Zesjarige die ‘shit’ zegt op het veld? Helemaal niet erg”

Nieuw boek geeft ouders van sportende kinderen goede raad

De Krant Welke sport moet mijn dochtertje van zes kiezen? Hoe (on)gezond zijn sportdrankjes? En wat doe ik als mijn zoontje natrapt op het voetbalveld? Op deze en tientallen andere vragen over inspanning, ontwikkeling, voeding en psychologie geeft het boek ‘Sportouders’ van dokter Tom Teulingkx en wetenschapsjournalist Marc Geenen heel concrete antwoorden. “Aanvaard dat trainers beter kunnen oordelen over je zoon of dochter, bij hun leraar wiskunde doe je dat ook.”

763

 

Steunen

Onze missie is om de overlevingskansen voor kinderen met kanker te verbeteren. Dat doen we door vernieuwend onderzoek te ondersteunen op constructieve manier. Iedere bijdrage laat ons toe om belangrijke stappen te zetten. Jij kan ons ondersteunen door een inzamelactie of een donatie. Elk duwtje in de rug is welkom en wordt geapprecieerd.