Geef kinderkanker geen kans

Meer dan 1.100 sportievelingen op Olivia Classic

Meer dan 1.100 sportievelingen op Olivia Classic

De 13e editie van de zeer populaire Olivia Classic is opnieuw een denderend succes geworden.  Zo’n 1.100 sportievelingen kwamen vanmorgen fietsen, lopen of wandelen voor het Olivia Fund met vertrek aan De Kapel Herentals.  Het ideale weer stond garant voor een geslaagd sportief feest.

Onder begeleiding van de motards van politie Neteland, het Rode Kruis en andere hulpdiensten reden de deelnemers een begeleide fietstocht van 90km. Ook kon je deelnemen aan een fietstocht van 50km of een wandel-/looptocht van 5 of 10km.

Tal van BV’s, BN’s (Bekende Netelanders) en BH’s (Bekende Herentalsenaren) kwamen vanmorgen aan de start.

‘De afstand vanmorgen verliep vlot met een temperatuur die zeer aangenaam  was om te fietsen, vergeleken met de afgelopen snikhete dagen begin van de week’, weet een zeer tevreden Eddy Hendrickx. ‘Geen problemen want onze Olivia-sympathisanten zijn allemaal karaktermensen pur sang.

Het Olivia Fund ondersteunt 15 onderzoekers verspreid over de universitaire ziekenhuizen in ons land

In totaal steunen we met de opbrengst van onze acties een team van 15 onderzoekers, verspreid over de universitaire ziekenhuizen (UZ) van Leuven, Gent en Antwerpen.  Reken maar op een 4-tal onderzoeksteams per ziekenhuis.

Toch nog even een speciale pluim en dank voor de tomeloze inzet van ons tof Olivia Classic-team en de 100-en deelnemers, onze krachtige sponsors en sympathisanten’, vervolgt een zeer gelukkige Eddy Hendrickx.

Steunen

Onze missie is om de overlevingskansen voor kinderen met kanker te verbeteren. Dat doen we door vernieuwend onderzoek te ondersteunen op constructieve manier. Iedere bijdrage laat ons toe om belangrijke stappen te zetten. Jij kan ons ondersteunen door een inzamelactie of een donatie. Elk duwtje in de rug is welkom en wordt geapprecieerd.